Urmareste-ne pe  

 
Psiho-Armonie
 
 Sexualitate, dragoste si relatie de cupluTraim intr-o lume in care sexualitatea este promovata ca fiind singurul mijloc cu adevarat eficient pentru a atrage atentia consumatorului de media. "Traficul" de sexualitate a devenit nu numai legal dar si dorit ca forma de promovare imbatabila si sigura. Intr-un secol al vitezei, in care valorile sunt greu incercate si chiar bulversate, influenta media determina schimbari valorice si culturale ce produc schimbari de conduita dar si de simtire in intreaga societate.


Pentru multi copii, tineri dar si adulti, apare o confuzie intre sexualitate, dragoste si implicarea celor doua in relatia de cuplu. Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu confuzia ca trebuie sa aleaga intre ele sau cu iluzia ca ele pot forma un tot armonios. Fara a stii ce sa ceara sau ce sa isi doreasca, imprumutand dorinte create de-a gata de o cultura in goana si pe fuga, oamenii zilelor noastre gasesc raspunsuri ireale la intrebari imaginare si traiesc sub semnul intrebarii in vesnica schimbare.


Pentru multi sexul inlocuieste dragostea caci in copilarie afectiunea a fost inlocuita de bani iar foloasele materiale erau mult mai importante ca cele spirituale. Ajungem prea adesea sa confundam iubirea cu placerea si dorinta cu nevoia, suferim si ranim dar nu putem sa schimbam ceva pentru a gasi calea spre propria fericire.

Fericirea este un concept din ce in ce mai perimat, care se confunda adesea cu ceea ce ceilalti iti ofera. Relatia de cuplu este o cautare permanenta a ceea ce nu am avut si o gasire continua a ceea ce ne-a facut rau.


Deseori apar in cabinetul psihoterapeutic persoane, femei si barbati, care incearca sa gaseasca modalitati prin care sa isi intemeieze relatii de cuplu sanatoase si durabile. Suntem prin definitie fiinte sociale si avem nevoie de ceilalti pentru a putea fi noi insine. Din pacate insa, de multe ori, aceste persoane nu sunt ele insele caci nu au apucat sa se cunoasca ci sunt fie replici ale parintilor lor fie ale modelelor promovate in media. Aceste persoane poarta pe umeri o povara ce nu le apartine, povestea de viata a parintilor lor, pe care incearca sa o rezolve sau sa o continue diferit, esuand in mod lamentabil in nefericire si neimplinire personala.


Confuzia intre a da si a primi si alegerea uneia doar a uneia dintre ele, creaza in mod invariabil relatii de cuplu dezastroase sau lipsa lor. De aceea in multe cupluri se intalnesc in mod total dezechilibrat, un primitor exclusiv si un ofertant frustrat, care incercand sa isi reuneasca povestile de viata si sperand ca vor reusi sa le schimbe, sfarsesc prin lamentatii indelungi, abuz si nefericire reciproca.


Redescoperirea valorilor umane precum afectiunea si dragostea in detrimentul unor valori precum castigurile materiale si obtinerea imediata a placerii, ar putea oferi un raspuns acelora care isi cauta fericirea de cuplu. Schimbarea opticii asupra sexualitatii si privirea acesteia ca pe un continuum de placere fizica si emotionala, ca pe o imbinare de carnalitate si spiritualitate, poate fi cheia catre o relatie in care partenerii se cauta pentru a se completa unul pe altul ci nu fiecare pe el insusi. Caci o relatie de cuplu reusita presupune trairea propriei povesti si a propriul scenariu de viata ci nu rezolvarea povestii predecesorilor nostri, iar intimitatea presupune atat comuniune spirituala cat si fizica, iar cele doua nu pot exista una fara cealalta. Inapoi Distribuie 

 
Cristina Sterie Cristina Sterie

Avem nevoie sa ne cunoastem si sa dam afara ceea ce nu ne apartine, pentru a putea creste si pentru a ne gasi propriul drum...

 


Comentarii
 
 
 Psiho-Armonie

Centrul Psiho-Armonie reuneste o echipa de profesionisti ce ofera multiple servicii in domeniul psihologiei si psihoterapiei. Daca esti in cautarea unui psiholog in Bucuresti sau daca doresti sa afli mai multe despre noi poti accesa celelalte sectiuni ale acestui site, ne poti contacta folosind datele de Contact sau ne poti face o vizita la cabinet.


 

Newsletter


Aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Datele vor fi folosite strict pentru a comunica informatii de interes.


 
 


Copyright © Psiho-Armonie. Toate drepturile rezervate.

 

Urmareste-ne pe