Urmareste-ne pe  

 
Psiho-Armonie
 
 Anca VasileAnca Vasile

Specializari:


  • Absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti
  • Absolventa a Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu
  • Masterat si dezvoltare personala in Terapia Cognitiv-Comportamentala
  • Analiza personala (in psihanaliza)

Va astept la cabinet pentru:


  • Psihanaliza
  • Terapie Congnitiv-Comportamentala


De ce psihoterapia...?


De cand ma stiu am fost atrasa de modul in care functioneaza o fiinta umana, de modul in care anumite intamplari produc dezechilibre emotionale/afective si, mai ales, de modul in care poate fi restabilit echilibrul initial. Pentru mine, psihoterapia a fost singura care a reusit sa dea un sens dinamicii psihice, trairilor interne si comportamentului social.


De ce psihanaliza...?


Din totdeauna, prin psihoterapie, eu am inteles psihanaliza. Ma imaginam intinsa pe canapea, cu multe servetele mototolite, aruncate pe jos, dand glas gandurilor in aparenta fara sens, fantasmelor, viselor. Uneori, chiar asa si este! Am descoperit pe parcursul analizei mele personale faptul ca acest discurs incalcit scoate la iveala evenimente si rationamente ascunse, la care altfel nu as fi avut acces si care guverneaza viata de zi cu zi cu o forta nebanuita. In acelasi timp, vorbind despre aceste continuturi inconstiente, aducandu-le in plan constient, se produce schimbarea! Cumva, prin procese complexe, evenimentele si trairile neplacute, blocate in inconstient, percepute la momentul respectiv intr-un mod traumatizant, generand in timp un dezechilibru emotional, se reaseaza, capata coerenta, psihicul se elibereaza de anumite tensiuni, iar schimbarea vine de la sine, fiind ireversibila.


De ce terapia cognitiv-comportamentala...?


Psihanaliza si TCC sunt doua sisteme de gandire, doua stari de spirit total diferite, daca nu chiar diametral opuse. Psihanalizei ii trebuie timp pentru a ajunge la sursa dezechilibrului emotional, abordeaza prin excelenta aspecte ce tin de copilarie, in vreme ce TCC propune solutii rapide, pentru aici si acum. Eu am gasit calea de mijloc. Psihanaliza ma ajuta sa identific un eveniment traumatic, sa vad unde si cand a aparut acesta si ce l-a generat, iar TCC imi ofera posibilitatea de a restabili echilibrul emotional intr-un ritm mai rapid. Ambele abordarii imi sunt utile si nu se exclud reciproc.


Va astept sa parcurgem impreuna o calatorie in lumea tenebroasa si misterioasa a psihicului si sufletului, la sfarsitul careia va veti cunoaste mai bine, veti fi siguri pe propriile forte si va veti fi eliberat din inchisoarea invizibila a trairilor de neinteles. Inapoi Distribuie 

 
Comentarii
 
 
 Psiho-Armonie

Centrul Psiho-Armonie reuneste o echipa de profesionisti ce ofera multiple servicii in domeniul psihologiei si psihoterapiei. Daca esti in cautarea unui psiholog in Bucuresti sau daca doresti sa afli mai multe despre noi poti accesa celelalte sectiuni ale acestui site, ne poti contacta folosind datele de Contact sau ne poti face o vizita la cabinet.


 

Newsletter


Aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Datele vor fi folosite strict pentru a comunica informatii de interes.


 
 


Copyright © Psiho-Armonie. Toate drepturile rezervate.

 

Urmareste-ne pe