Urmareste-ne pe  

 
Psiho-Armonie
 
 Catalin LazarCatalin Lazar

  • Psihoterapeut cu competente in Psihoterapie Analitica si Terapii Scurte, Colaborative, Centrate pe Resurse si Solutii;


M-am apropiat de psihologie din dorinta de a intelege profunzimile psihicului uman si de a ma cunoaste mai bine pe mine. In practicarea psihoterapiei, am preferat permanent abordarile de substanta care sa dea sens experientei si perspectivei individuale, cautand sa iau o anumita distanta fata de orice atitudine seductiva, bombastica sau comerciala.


Urmaresc permanent ca ceea ce promovez in contextul terapeutic sa conduca la o transformare de sine durabila, la obtinerea unei autonomii reale fata de problematica existenta, la a ajunge impreuna cu pacientul la o perspectiva si o modalitate de raportare mai eficienta pentru el in confruntarea cu limitele existente.


Fac parte dintre cei care nu prefera sa il priveasca intr-o lumina patologizanta pe cel ce apeleaza la serviciile de terapie dupa cum nu consider nici ca terapeutii trebuie sa faca eforturi sa apara intr-o lumina magica, omnistienta. Chiar daca suna paradoxal, pacientul sau clientul este expert in propria sa problematica. Este o persoana care se confrunta cu anumite limite pe care intr-un context important din viata sa, realizeaza ca nu are perspectiva necesara pentru a le depasi singur, chiar daca a facut eforturi considerabile in acest sens. Asta nu il face sa fie inferior ca om, ba din contra, apreciez ca puterea de a vrea sa schimbe ceva in privinta propriei persoane il pozitioneaza peste medie.


Granita dintre psihoterapie si dezvoltarea personala este foarte fluida, intr-un anume sens tot ceea ce se castiga in cadrul terapiei, imbogateste si optimizeaza personalitatea. Este firesc si profund omenesc sa ne regasim sentimentul valorii personale, sa stim sa ne facem placuti, atractivi si respectati, sa comunicam eficient, sa putem spune "nu" atunci cand trebuie, sa ne depasim inhibitiile, nesingurantele, anxietatile, preocuparile obsesive, pesimismul, negativismul si chiar sa ne bucuram cu adevarat de placere... Inapoi Distribuie 

 
Comentarii
 
 
 Psiho-Armonie

Centrul Psiho-Armonie reuneste o echipa de profesionisti ce ofera multiple servicii in domeniul psihologiei si psihoterapiei. Daca esti in cautarea unui psiholog in Bucuresti sau daca doresti sa afli mai multe despre noi poti accesa celelalte sectiuni ale acestui site, ne poti contacta folosind datele de Contact sau ne poti face o vizita la cabinet.


 

Newsletter


Aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Datele vor fi folosite strict pentru a comunica informatii de interes.


 
 


Copyright © Psiho-Armonie. Toate drepturile rezervate.

 

Urmareste-ne pe