Urmareste-ne pe  

 
Psiho-Armonie
 
 Delia VasileDelia Vasile

  • Psihoterapeut de orientare umanista, formare in analiza tranzactionala.

La ce e buna psihoterapia?


Psihoterapia reprezinta o sursa de sprijin si inspiratie:

  • pentru evolutia si cresterea personala
  • in calatoria de cautare a sensului si a implinirii
  • pentru mentinerea echilibrului psihic si a starii de bine, in contextul vietii aglomerate, imprevizibile si solicitante

Psihoterapia este si o modalitate foarte eficienta de tratament, pentru ameliorarea si rezolvarea dificultatilor:

  • relationale sau comportamentale, in relatia cu propria persoana, la locul de munca, in familie sau in viata sociala
  • din sfera depresiei, anxietatii, atacurilor de panica, compulsiilor, dependentelor
  • generate de experiente precum trauma, doliul, separarea/divortul, criza existentiala (de varsta sau in contextul bolilor cronice)
  • generate de tulburari manifestate corporal (psihosomatice)
  • in relatia cu alimentatia

Modul meu de lucru are, ca fundament teoretic si filosofic, modelele teoretice si principiile analizei tranzactionale. De asemenea, include tehnici si principii de lucru inspirate din psihoterapia existentiala, mindfulness, terapia Gestalt, terapia centrata pe persoana (rogersiana), terapia prin arta si psihosomatica.


Vreau sa stiu "Cum este sa fii tu?"


In munca mea, caut sa inteleg experienta interna a clientilor, senzatiile, nevoile si emotiile lor, semnificatiile pe care le acorda si cadrul lor de referinta. Imi invit clientii sa se aduca pe sine, sa se dezvaluie si sa se descopere, intr-un spatiu sigur si protector, bazat pe respect, empatie si consideratie pozitiva neconditionata.


Vreau sa stiu "In ce fel iti este greu? In ce fel suferi?"


Intr-o relatie egala, de colaborare, imi invit clientii sa reflectam asupra trairilor emotionale, gandurilor, convingerilor si comportamentelor lor, asupra modului in care relationeaza cu ei insisi si cu ceilalti. Ii invit sa ne uitam la posibile influente pe care experientele si relatiile trecute le au asupra modului in care isi traiesc in prezent viata. Ii invit sa ne uitam la povestea lor de viata si la povestea pe care si-o spun despre viata. Ii invit sa vedem care sunt zonele din viata lor in care sunt eficienti si care sunt cele in care se simt blocati, confuzi, nesatisfacuti, nefericiti sau nu tocmai "ei insisi".


Vreau sa descoperim impreuna "In ce fel te poti vindeca, schimba si evolua, astfel incat sa traiesti o viata plina si satisfacatoare?"


Imi invit clientii sa exploram posibilitatea unor noi moduri de a fi si experimentarea acestor moduri, care sa le faciliteze trairea unei vieti pline, savuroase si satisfacatoare. Ii invit sa vedem, pe de-o parte, care sunt competentele de viata pe care le au, care genereaza succes si satisfactie si, pe de alta parte, care sunt competentele pe care le pot invata si dezvolta.


Si vreau sa lucram impreuna, astfel incat sa faci aceste schimbari.


Imi invit clientii sa stabilim un contract terapeutic, care sa clarifice scopurile muncii noastre impreuna. Ii invit sa isi asume un rol activ in schimbarile pe care le doresc, in timp ce eu imi asum sa fac, impreuna cu ei, munca terapeutica necesara pentru a atinge acele scopuri. In aceasta munca, voi cauta sa folosesc acele abordari, tehnici si interventii care sa fie cele mai utile fiecarui client in parte, voi fi atenta sa respect ritmul si si sa protejez vulnerabilitatea fiecarei persoane si imi voi folosi resursele pentru a oferi o relatie care sa raspunda nevoilor clientilor si care sa le faciliteze vindecarea si cresterea. Imi doresc pentru ei sa-si traiasca viata in mod constient si autentic, sa isi savureze experientele, sa decida moduri de a fi si de a se comporta care sa le aduca bucurie, satisfactie, integritate, demnitate si siguranta, sa parcurga momentele grele si apasatoare ale vietii in mod functional si sa isi construiasca relatii in care sa traiasca profund intimitatea si fericirea. Inapoi Distribuie 

 
Comentarii
 
 
 Psiho-Armonie

Centrul Psiho-Armonie reuneste o echipa de profesionisti ce ofera multiple servicii in domeniul psihologiei si psihoterapiei. Daca esti in cautarea unui psiholog in Bucuresti sau daca doresti sa afli mai multe despre noi poti accesa celelalte sectiuni ale acestui site, ne poti contacta folosind datele de Contact sau ne poti face o vizita la cabinet.


 

Newsletter


Aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Datele vor fi folosite strict pentru a comunica informatii de interes.


 
 


Copyright © Psiho-Armonie. Toate drepturile rezervate.

 

Urmareste-ne pe