Grupuri de psihoterapie pentru pacientii cu astm bronsicAi fost diagnosticat cu astm cu destul de mult timp in urma si de atunci ai simtit ca viata ta s-a schimbat semnificativ, ca ai fost nevoit sa renunti la anumite activitati si medii pe care le frecventai cu placere?


Afla cum ai putea reveni treptat la unele dintre acestea, cum ai putea recapata increderea in fortele proprii, cum ai putea scapa de anxietatea legata de declansarea crizelor si deveni mai relaxat in aceasta privinta.

p

Te vei convinge de faptul ca poti controla si gestiona cu calm crizele de astm. Vei afla ca "antidotul" este la tine, indiferent ca este vorba de cum te implici in tratamentul bolii sau de cum inveti sa te relaxezi si sa lasi crizele sa treaca...


Pornind de la ideea demonstrata stiintific ca astmul bronsic are o componenta psihologica importanta si cunoscut fiind faptul ca emotiile si stresul influenteaza declansarea, mentinerea si accentuarea simptomatologiei, am construit un plan de psihoterapie de grup pentru pacientii astmatici.


Venind la acest grup vei putea...

  • Sa ameliorezi simptomele de astm bronsic;
  • Sa inveti metode si tehnici de relaxare;
  • Sa iti identifici si sa iti controlezi mai eficient emotiile si stresul;
  • Sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si asertivitatea (capacitatea unei persoane de a-si afirma si impune opiniile si nevoile in mod ferm, dar fara a-i leza pe ceilalti);
  • Sa iti mobilizezi resursele interioare pentru ameliorarea bolii si pentru gasirea de solutii la situatiile problematice legate de boala;

Acestea sunt principalele obiective ale grupului.


Cui se adreseaza grupul?


Grupurile se adreseaza copiilor si adultilor diagnosticati cu astm bronsic si vor fi realizate pe grupe de varsta.


Program de desfasurare


12 intalniri cu durata de doua ore cu posibilitatea de prelungire.


Mod de lucru


Vor fi utilizate metode si tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentala, relaxare, optimizare personala, artterapie, psihodrama.


Pretul unei sedinte de doua ore este de 60 RON/persoana. Prima intalnire va consta intr-o discutie individuala care va avea drept scop stabilirea nevoilor fiecarui pacient.


Pentru inscriere, ne puteti contacta la numerele de telefon: 0745.052.043 sau 0729.957.543 sau ne puteti scrie la email: andreea.ropoteanu@gmail.com si diana.zaulet@gmail.com.


Inapoi...