Grup terapeutic pentru Dezvoltare personalaCentrul Psihoarmonie anunta formarea unei grupe noi de dezvoltare personala pentru adulti


Centrul nostru propune participarea la astfel de sesiuni, de grup, pentru eficienta la care se ajunge in invatarea de strategii noi pentru rezolvarea de probleme si nu numai. Dezvoltarea personala in cadrul unui grup terapeutic se adreseaza celor care doresc sa se cunoasca, pentru a deveni mai multumiti si mai eficienti, celor care au probleme in a vorbi in public, pentru depasirea propriilor limite, celor care isi doresc sa devina parinti si/sau soti mai buni, celor care nu au curaj sa-si ceara drepturile personale etc.


De ce psihoterapie de grup?

Unii specialisti spun ca exista abordari terapeutice care nu pot avea loc decat intr-un grup terapeutic. Este intr-adevar si un act de curaj de a veni "sa-ti povestesti viata", cu bune, si mai ales, cu rele, in fata unui grup. Intr-un cadru de terapie individuala pare ca dezvaluirile se petrec mai usor. Asadar, grupul, mai ales pentru cei care nu au participat niciodata nici macar intr-o sesiune de psihoterapie individuala, poate parea infricosator. De cele mai multe ori apare teama de a fi priviti si judecati de catre ceilalti. O stare destul de cunoscuta si in viata cotidiana, de altfel.

Insa grupul inseamna, in acelasi timp, intalnirea si altor persoane care au lucruri in comun cu noi si care stiu ca autodezvaluirea poate fi dificila. Nu e usor sa gasim pe cineva care sa ne inteleaga. Asta inseamna ca la un moment dat grupul terapeutic devine suportul fiecaruia dintre participanti. Nu mai suntem singuri in fata problemelor si incet, incet reusim sa le facem fata.


E mai eficienta terapia de grup decat cea individuala?

Unii specialisti spuna ca da, altii spun ca nu, iar altii spun ca sunt demersuri diferite, realizate prin metode diferite. Metoda cea mai buna pentru fiecare este cea care va ajuta sa treceti mai departe, sa avansati si cea care va convine mai mult…si, de ce sa nu luam in calcul si resursele financiare. O terapie individuala, care se desfasoara o ora saptamanal, este mai costisitoare, mai ales ca se poate intinde pe o perioada mai indelungata de timp, uneori de-a lungul unor ani buni.


Intalnirile grupului vor fi moderate de catre:

  • Ramona Ghidu, psihoterapeut specializat in terapie sistemica pentru cuplu - copil - familie;
  • Lucian Negoita, psihoterapeut, formari in Psihoterapii cognitiv-comportamentale, terapii scurte centrate pe resurse si solutii, terapie sistemica pentru cuplu si familie.

Locul de desfasurare: Centrul Psihoarmonie situat in zona Piata Dorobanti - Str. Nicolae Constantinescu nr.11, bl.11, sc.1, parter, ap.2, interfon 02, sector 1, Bucuresti.


Intalnirile vor avea loc o data pe saptamana, 2 ore, incepand cu luna ianuarie. Costul unei intalniri este de 80 lei.


Pentru inscrieri si alte informatii:

Mobil: 0730 028 680

Email: contact@centrulpsihoarmonie.ro

Site: www.centrulpsihoarmonie.ro


Inapoi...