Psihoterapie de familieTerapeutii de familie sunt preocupati de interactiunile intre client (adus sau venit din proprie initiativa in terapie) si familia lui, nu pentru a cauta vinovati sau responsabili, ci pentru a gasi resursele intregii familii care vor ajuta la restabilirea armoniei.


Fiecare partener aduce cu sine ce-a invatat din familia lui despre a fi parinte, la care se adauga experienta personala de viata. Ce se intampla atunci cand credintele despre ce inseamna sa fii parinte sunt extrem de diferite in noua familie? Cand tatal are o metoda de disciplina, iar mama cu totul alta... si asa se ajunge la circularitate, cand oricum ar face, zice unul sau altul rezultatul e mereu acelasi: un copil cu probleme la scoala sau mereu bolnav, o casnicie resimtita ca fiind neimplinita etc.


Familia, pe parcursul terapiei, va invata de unde vine si cum sa-si gaseasca o cale proprie functionala pentru a creste si a merge mai departe. Parintii vor invata ca ei sunt cei care au puterea de a mentine armonia in familie. Nu povestile si nici sfaturile vor transforma un copil intr-un adult sanatos, ci ceea ce fac parintii sub ochii lui