Scrisoare de intampinareDraga CAUTATORULE,


Aceste randuri ti se adreseaza din doua motive: informatiile oferite poate te vor ajuta sa decizi intr-o mai mare masura daca terapia este ceea ce-ti doresti acum, si pentru a profita la maxim de timp, eficientizand astfel prima intalnire.


Daca aceasta este prima ta experienta terapeutica iti poate fi util sa afli cateva lucruri despre desfasurarea acestui proces de cunoastere si schimbare. Daca nu esti la prima experienta de acest gen, aceste randuri te vor familiariza cu modul nostru de lucru.


Aici este locul in care sa reflectezi la lucruri profunde din viata ta si sa gasesti sens. Putem sa discutam lucruri sensibile, profunde, iar acestea vor ramane in cadrul cabinetului, confidentialitatea fiind fundatia actului nostru terapeutic. Vom acorda atentie dificultatilor cu care te confrunti acum si vom construi impreuna solutii pentru o viata mai plina de sens si lumina.


Avand in vedere ca psihoterapia este un proces derulat intr-o perioada de timp, proces ce presupune energie, te rog adu cu tine Motivatia ta, Resursele, Increderea si Atitudinea pozitiva asupra schimbarii. Noi te asteptam impreuna cu Competenta, Profesionalismul, Discretia si Dorinta de reusita. Daca doresti sa aflii mai multe despre terapeutii nostri poti accesa celelalte sectiuni ale acestui site, site-urile partenere sau www.copsi.ro, site-ul oficial al Colegiului Psihologilor.


Daca iti pui intrebari despre durata si frecventa terapiei da-ne voie sa-ti oferim urmatoarele informatii: durata unei terapii este, de regula, intre 6 si 15 sedinte, pe parcursul a catorva luni, cu freventa de o sedinta pe saptamana la inceput apoi marind la 2 si 3 saptamani distanta intre sedinte. Fireste, tu vei hotari cand sa pui capat acestei relatii terapeutice.


Va ajuta considerabil ca tu sa te gandesti, pana la prima intalnire, la obiectivele si scopurile propuse, ce iti doresti sa obtii practic, in urma intalnirilor noastre. Cum vrei sa arate viata ta, relatia ta cu tine, relatia ta cu ceilalti, ce ar trebui sa se intample in acest interval, asa incat, peste 6 luni sa poti spune "a meritat sa ma intalnesc in acest timp cu terapeutul meu"?


Pentru ca noi nu lucram cu medicamente, psihoterapia se prelungeste dincolo de pragul cabinetului prin sarcinile pentru acasa, asa numitele pilule terapeutice. Aceste "pastile" au rolul de a te mentine conectat la procesul terapeutic si intre sedinte, scurtand astfel durata terapiei. Impreuna, vom descoperi "pastilele" cele mai potrivite.


Avem incredere ca la finalul intalnirilor noastre sa te bucuri de viata, cu mai mult sens si motivatie!Echipa
Centrului Psiho-Armonie